085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Rijbewijs afgepakt

Rijbewijs afgepakt na alcohol

Geplaatst op 02 november 2013

Wanneer u gepakt wordt wegens het rijden onder invloed van alcohol, loopt u het risico dat uw rijbewijs wordt afgepakt door de politie. Of de politie uw rijbewijs werkelijk afpakt, is afhankelijk van de hoogte van het ademalcoholgehalte of bloedalcoholgehalte is vastgesteld. Het rijbewijs wordt niet zomaar afgepakt wegens rijden onder invloed van alcohol. Uw rijbewijs wordt pas afgepakt wanneer u ongeveer 2,5x de toegestane hoeveelheid alcohol drinkt. Bij beginnend bestuurders wordt het rijbewijs afgepakt bij een lager alcoholgehalte; ongeveer 1,5x de toegestane hoeveelheid.

Lees meer ›

Rijbewijs afgepakt ivm snelheidsovertreding

Geplaatst op 02 november 2013

Wanneer u gepakt wordt vanwege een snelheidsovertreding, loopt u het risico dat uw rijbewijs wordt afgepakt door de politie. Of werkelijk uw rijbewijs wordt afgepakt, is afhankelijk van de hoogte van de snelheidsovertreding. Het rijbewijs kan niet zomaar worden afgepakt.

Lees meer ›

Rijbewijs afgepakt wegens gevaarlijk rijgedrag

Geplaatst op 02 november 2013

Steeds vaker wordt het rijbewijs afgepakt wegens gevaarlijk rijgedrag. De vraag is alleen wanneer bepaald rijgedrag als gevaarlijk kan worden aangemerkt. Steeds vaker zien we zaken waarbij clienten geheel ten onrechte het rijbewijs is afgepakt. Het is belangrijk dat u zich niet te snel neerlegt bij de beslissing van de politie om uw rijbewijs af te pakken. Wanneer u uw rijbewijs is afgepakt, kunt u deze terugvorderen door de officier van justitie een brief te sturen of een klaagschrift in te dienen bij de rechtbank.

Lees meer ›

 

< Terug naar Rijbewijs afgepakt
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden