085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Rijbewijs in beslag genomen | ingevorderd | ongeldig verklaard | afgepakt na gebruik van drugs

Kort geleden is de aanpak van drugs in het verkeer verscherpt. Daartoe is de speekseltester als vast onderdeel in de Wegenverkeerswet (WVW) geïntroduceerd. De speekseltest wordt alleen ingezet als voorselectiemiddel, vergelijkbaar met de voorlopige blaastest op straat. Als uit de speekseltest het vermoeden van drugsgebruik wordt afgeleid, vordert de politie het rijbewijs in, en zal de bestuurder worden onderworpen aan een bloed- of urineonderzoek.

Het drugsonderzoek is relatief nieuw. Hierdoor is de kans groter dat de politie fouten maakt. De politie moet zich strikt houden aan bij bepaalde voorschriften, en wanneer die niet worden nageleefd, leidt dit tot onrechtmatig verkregen bewijs, en teruggave van uw rijbewijs. Maar ook wanneer aan alle voorschriften is voldaan, is het vaak mogelijk om uw rijbewijs op grond van uw persoonlijke omstandigheden terug te krijgen. Het is daarom altijd aan te raden om u zo snel mogelijk bij te laten staan door een advocaat.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van het (verkeers)strafrecht en weten precies hoe zij uw rijbewijs zo snel mogelijk terug moeten krijgen.

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

< Terug naar Geen categorie
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden