085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Rijbewijs in beslag genomen | ingevorderd | ongeldig verklaard | afgepakt na gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft de bevoegdheid om het rijbewijs in te vorderen wanneer door een overtreding de veiligheid op de weg ernstig in gevaar is gebracht. Bij gevaarlijk rijgedrag gaat het om een overtreding van het kapstokartikel 5 WVW.
In de praktijk komt het erop neer dat de politie enige tijd een bestuurder volgt en hiervan een zogenaamd proces-verbaal van bevindingen opmaakt. Indien de politie meent dat er sprake is van verkeersgevaarlijk rijgedrag, vorderen zij het rijbewijs in.

Vaak is het de vraag of de politieagenten alles wel goed hebben kunnen zien. De politieagenten kunnen dan als getuige worden gehoord teneinde eventuele onjuistheden in hun verklaringen aan te kunnen tonen.
Maar zelfs als het klopt wat de politie heeft verklaard, bestaat de mogelijkheid om op grond van uw persoonlijke omstandigheden (werk, medische redenen, etc) het rijbewijs terug te krijgen. Zeker wanneer het de eerste keer betreft dat u hiervoor bent staande gehouden, heeft u een goede kans om uw rijbewijs terug te krijgen. Wij kunnen u hierbij helpen. Wij zullen namens u een klaagschrift indienen bij de rechtbank en direct een afschrift opvragen van het proces-verbaal dat de politie heeft opgemaakt. Zeker in dit soort zaken is het van belang dat u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van het (verkeers)strafrecht en weten precies hoe zij uw rijbewijs zo snel mogelijk terug moeten krijgen.

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

< Terug naar Geen categorie
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden