085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Advocaat gespecialiseerd in verkeersongevallen

Wanneer u betrokken raakt bij een verkeersongeval is dat al vervelend, maar het is extra vervelend wanneer u door de politie ook nog eens als verdachte wordt aangemerkt. Wanneer u als verdachte moet worden gehoord of wanneer u een dagvaarding hebt ontvangen om voor de rechter te verschijnen, is het erg belangrijk dat u wordt bijgestaan door een advocaat die gespecialiseerd in verkeersongevallen.


Gevolgen verkeersongeval

De gevolgen van een verkeersongeval kunnen groot zijn. Zeker bij ernstige verkeersongevallen, kunnen de straffen oplopen tot een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid, en zelfs tot gevangenisstraffen. 

U kunt echter alleen worden veroordeeld wanneer u schuld hebt aan het verkeersongeval. De rechter moet dan op basis van de bewijsmiddelen kunnen vaststellen dat u een aanmerkelijk verwijt valt te maken ten aanzien van het onstaan van het ongeval. De rechter beoordeelt dit op grond van een rapport van de verkeersongevallenanalyse, getuigenverklaringen, uw eigen verklaring, en eventuele overige bewijzen. 

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat er soms te gemakkelijk wordt aangenomen dat de verdachte schuld heeft aan het ongeval. Te snel wordt vertrouwd op de juistheid van de rapportages van de verkeersongevallenanalyse en de verklaringen van getuigen. Het is belangrijk dat u zich niet hierbij neerlegd, maar vecht tegen de verdenking. 

Advocaat verkeersongevallen

En u staat hierin niet alleen! Het is belangrijk dat u hierbij wordt bijgestaan door een in verkeersongevallen gespecialiseerde advocaat die weet waar het om gaat, die de bewijsmiddelen op juistheid kan beoordelen, die getuigen gaat horen, en die zelf ook nauwe contacten heeft met onderzoeksbureaus voor het verrichten van een tegenonderzoek. 
Niet iedere strafrechtadvocaat is in staat om u een goede verdediging te bieden. Het verkeersstrafrecht is een specialistisch rechtsterrein, dat vraagt om de bijstand door een gespecialiseerd advocaat. Wanneer u besluit om uw zaak bij ons aan te melden, brengen wij u in contact met een in verkeersongevallen gespecialiseerde advocaat die zal vechten voor uw zaak.

> Meer informatie rechtsbijstand bij verkeersongevallen

< Terug naar Na ongeval
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden