085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Advocaat nodig ivm ingevorderd rijbewijs

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd, wilt u deze uiteraard zo spoedig mogelijk terug. U kunt zelf een brief sturen aan de officier van justitie, waarin u vraagt om teruggave van het ingevorderde rijbewijs, en (later) kunt u zelf een klaagschrift indienen na inhouding van het rijbewijs, maar als het rijbewijs echt belangrijk voor u is, doet u er verstandiger aan om u te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. De advocaat kan namens u een brief sturen en/of een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw ingevorderde rijbewijs terug te krijgen.


Werkwijze advocaat

De advocaat zal er alles aan doen om het ingevorderde rijbewijs zo snel mogelijk voor u terug te krijgen. Allereerst zal hij zich stellen als uw advocaat bij het parket van de officier van justitie en daarbij direct het proces-verbaal en alle overige processtukken opvragen. Het proces-verbaal is het dossier dat door de politie is opgemaakt.

Gelijktijdig zal de advocaat – in de tien dagen termijn – een brief of faxbericht sturen naar de officier van justitie waarin hij namens u vraagt om teruggave van het rijbewijs. De advocaat weet als geen ander welke omstandigheden hij moet aanvoeren om de kans op teruggave zo groot mogelijk te maken.

Indien de officier besluit om het ingevorderde rijbewijs voor een langere periode in te houden, zal de advocaat onmiddellijk een klaagschrift indienen tegen deze beslissing. In het klaagschrift zal de advocaat namens u verweer voeren tegen de beslissing van de officier van justitie en vragen om teruggave van het ingevorderde rijbewijs. Het komt voor dat de officier van justitie niet voldaan heeft aan alle formele eisen, waardoor het rijbewijs terug moet worden gegeven.
Lukt het niet op formele gronden, dan zal de advocaat een verzoek tot teruggave baseren op de omstandigheden van het concrete geval en uw persoonlijke omstandigheden. Wanneer u uw rijbewijs dringend nodig hebt voor uw werk of om andere redenen, dan zal de advocaat dat namens u aanvoeren.

De advocaat houdt steeds nauw contact met u, en zal u volledig adviseren over uw mogelijkheden en de te voeren verweren.

Advocaat bij ingevorderd rijbewijs

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd is het belangrijk dat u direct de deskundige rechtsbijstand krijgt van een gespecialiseerde advocaat. U hebt namelijk maar een kans om het ingevorderde rijbewijs terug te krijgen via een klaagschriftprocedure.

> Rijbewijs ingevorderd (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)

Kosten advocaat

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, zullen wij u in contact brengen met een gespecialiseerde advocaat binnen ons netwerk. Alle advocaten verlenen rechtsbijstand ook pro deo. Indien u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, hoeft u hoogstens een geringe eigen bijdrage te betalen. Uw advocaat kan u hier meer over vertellen en u adviseren of u in aanmerking komt voor pro deo rechtsbijstand.

> Meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand 

Indien u niet in aanmerking komt gesubsidieerde rechtsbijstand, wordt de bijstand op betalende basis verricht. Alle advocaten binnen ons netwerk hanteren het zeer voordelige honorarium, ook als hun normale honorarium hoger is! Bij aanmelding via onze website krijgt u dus altijd korting. Deskundige rechtsbijstand van een gespecialiseerde advocaat vindt u nergens goedkoper!

< Terug naar Rijbewijs ingevorderd
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden