085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Rijbewijs in beslag genomen | ingevorderd | ongeldig verklaard | afgepakt na te hard rijden

Wanneer u tijdens de maximumsnelheid met 50 km/u of meer hebt overschreden, wordt wordt het rijbewijs direct ingevorderd. Het rijbewijs wordt vervolgens naar de officier van justitie gestuurd, die moet beoordelen wat er mee gaat gebeuren. Omdat per 1 juni 2011 de wet is aangescherpt, kan de officier van justitie voortaan zelfs bij een overschrijding van 50 km/u of meer het rijbewijs voor enkele maanden inhouden. Vroeger was dat pas bij 70 km/u of meer of bij recidive.

Met name wanneer u uw rijbewijs kwijt bent, merkt u pas echt hoe afhankelijk wij tegenwoordig van dat roze papiertje en onze auto zijn. Het is daarom zaak om het rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Wij kunnen u hierbij helpen. Wij zullen allereerst nagaan of de snelheidscontrole volgens de wettelijke voorschriften is verlopen, en of de snelheidsmeting verder juist is uitgevoerd. Zijn er fouten gemaakt, dan kan dat al leiden tot teruggave van het rijbewijs. Maar ook wanneer aan alle voorschriften is voldaan, is het vaak mogelijk om uw rijbewijs op grond van uw persoonlijke omstandigheden terug te krijgen. Het is daarom altijd aan te raden om u zo snel mogelijk bij te laten staan door een advocaat.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van het (verkeers)strafrecht en weten precies hoe zij uw rijbewijs zo snel mogelijk terug moeten krijgen.

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

< Terug naar licentie posts
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden