085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Rijbewijs ingevorderd voorbeeldbrief officier van justitie

Wanneer uw rijbewijs door de officier van justitie is ingevorderd, wilt u het rijbewijs uiteraard zo snel mogelijk terug krijgen. De officier van justitie moet binnen 10 dagen na invordering van het rijbewijs beslissen of hij het rijbewijs aan u teruggeeft, of dat hij het rijbewijs langer inhoudt. U kunt in die periode proberen het ingevorderde rijbewijs terug te krijgen door de officier van justitie een brief te sturen.


Brief officier van justitie

In de brief aan de officier van justitie dient u aan te geven waarom u het rijbewijs dringend nodig hebt. U dient dit goed te motiveren en – zo mogelijk – te onderbouwen met bewijsstukken.
Wellicht waren er ook bijzondere omstandigheden die speelden bij het feit waarvan u verdacht wordt. Bijvoorbeeld dat het rustig was op de weg waar u te hard hebt gereden, of dat u een speciaal feestje had waar u teveel had gedronken, terwijl u normaal vrijwel nooit drinkt. Vermeld deze bijzondere omstandigheden dan in de brief.

Een advocaat kan samen met u de feiten en omstandigheden van het geval bespreken, om zo alle relevante elementen in uw zaak aan de orde te laten komen in de brief.

Voorbeeldbrief

Ons advies is om een brief door een gespecialiseerde advocaat te laten opstellen, of zelfs om meteen een klaagschrift in te dienen na de invordering van het rijbewijs. Voor het geval dat u toch liever zelf eerst een brief stuurt, hebben wij een voorbeeldbrief opgesteld die u naar de officier van justitie kunt sturen na invordering van het rijbewijs.

> Voorbeeldbrief officier van justitie na invordering rijbewijs


Adres CVOM

U dient de brief te sturen naar:

CVOM
Afdeling Straf (ingevorderde rijbewijzen)
Postbus 8267
3503 RG UTRECHT

< Terug naar Rijbewijs ingevorderd
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden