085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Wanneer rijbewijs ingehouden ivm snelheid

Is uw rijbewijs ingehouden door de officier van justitie in verband met een snelheidsovertreding? Het rijbewijs mag worden ingehouden bij een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/u. Te hard rijden levert altijd een risico op dat uw rijbewijs wordt ingehouden.


Dit zijn in wezen dezelfde snelheden als waarbij het rijbewijs door de politie mag worden ingevorderd. Vroeger werd wel onderscheid gemaakt tussen de snelheidsoverschrijding waarbij het rijbewijs mag worden ingevorderd en de snelheidsoverschrijding waarbij het rijbewijs mag worden ingehouden door de officier van justitie. Heden ten dage is dat dat verschil in theorie niet meer aanwezig. In de praktijk zien we echter in sommige gevallen nog wel enig verschil. Bij recidive is de kans dat het rijbewijs wordt ingehouden groot, evenals bij een snelheidsoverschrijding van > 70 km/u. In alle andere gevallen hebt u kans dat het rijbewijs niet zal worden ingehouden door de officier van justitie.

Klaagschrift indienen

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol dan kunt u tegen de invordering en inhouding van het rijbewijs een klaagschrift indienen. In de volksmond wordt dit ook wel eens een bezwaarschrift genoemd. Hoe dit precies werkt, en wat u als verweren kunt aanvoeren, leest u hier.

< Terug naar Rijbewijs ingehouden
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden