085-0668825 (dagelijks 8.00 - 22.00u)

 

Rijbewijs ingenomen | ingevorderd wegens verkeersongeluk

Is uw rijbewijs ingenomen door de politie wegens betrokkenheid bij en verkeersongeluk, dan is het afhankelijk van de omstandigheden van het geval, de mate van schuld aan het verkeersongeluk, en uw persoonlijke belangen of u het rijbewijs terug krijgt. Een ingevorderd rijbewijs wordt door de politie naar het CVOM gestuurd. De officier van justitie zal dan beoordelen of u het rijbewijs terug krijgt, of dat het rijbewijs voor een bepaalde periode wordt ingehouden. Wanneer de inhouding van het rijbewijs langer duurt dan 6 maanden, moet u tussentijds bij de rechter verschijnen. Wilt u eerder al het ingevorderde rijbewijs terug krijgen, dan kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Aan de rechtbank vraagt u teruggave van het ingenomen rijbewijs.

Wij kunnen u helpen om uw rijbewijs terug te krijgen en zullen u bijstaan indien u later wellicht door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd.
Wij zullen direct het proces-verbaal van de aanrijding opvragen. Samen met u zal de advocaat de beste verdedigingsstrategie bepalen. Indien daartoe gronden aanwezig zijn, zal de advocaat tevens een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs terug te vragen.

Ook kunnen onze advocaten u bijstaan wanneer u later (alsnog) gedagvaard wordt om bij de rechtbank te verschijnen. Zeker bij een ernstig verkeersongeluk waarbij een ander zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen, of waarbij dodelijke slachtoffer zijn te betreuren, is de bijstand van een gespecialiseerde advocaat noodzakelijk. In dat soort zaken wordt u namelijk vervolgd voor overtreding van art. 6 WVW; het veroorzaken van een verkeersongeluk door schuld. Afhankelijk van de mate van schuld en de ernst van het letsel kunnen er straffen worden opgelegd tot 9 jaar gevangenisstraf en 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten zijn allen gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht en hebben jarenlange ervaring met het verlenen van rechtsbijstand aan verdachten die worden verweten een verkeersongeluk te hebben veroorzaakt. Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, bent u verzekerd van deskundige rechtsbijstand tegen een betaalbaar tarief.

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

< Terug naar licentie posts
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden